Hoe kan ik lid worden?

Om lid te kunnen worden moet u als inwoner ingeschreven staan bij de gemeente Schiedam of Vlaardingen; tenzij u tuin koopt zonder huisje.

Het huren van een tuin
Tuinen op Thurlede worden aan de leden verhuurd. De huisjes, bouwsels (kas of schuur) en beplanting zijn eigendom van de leden zelf.

1- Tuinen met huisje

De prijzen van een tuin met een huisje in matige tot goede staat variëren in de regel van ca. € 1.200,- tot € 7.000,-. Om de privacy van de verkopers te beschermen, worden vooraf geen tuinnummers bekend gemaakt die te koop staan.

2- Tuinen zonder huisje: nrs. 174, 244, 245.

Percelen zonder huisje beschikken vaak niet over een ingericht tuin. De kosten voor een kale tuin of tuin met een sloophuisje zijn € 650,-. Hierop kan zelf een huisje geplaatst worden. Zie voor leveranciers in de regio bij ‘Praktisch / Leveranciers van blokhutten…’. De prijzen beginnen bij ca. € 2.000 excl. plaatsing / opbouw.

Overig

Iedere tuin beschikt over een funderingsplaat van 4 x 4 of 4 x 6 meter. Op iedere tuin is er een aansluiting op de waterleiding en riolering. Voor het gas (koken, warm water) kan gebruik gemaakt worden van gasflessen, deze zijn tegen betaling te verkrijgen in onze tuinwinkel. Voor stroomvoorziening kan er individueel gebruik gemaakt worden van zonnepanelen en/of accu’s.

Aanmelding
Wilt u zich aanmelden voor een tuin? Stuur dan een e-mail bericht naar het secretariaat van Thurlede secretaris.svthurlede@gmail.com. Na ontvangst van uw mail sturen wij u een Inschrijfformulier toe en maken we een afspraak: u ontvangt een datum en tijd waarop u uw aanmelding bij het Bestuur kunt toelichten. Voor dit gesprek plaatsvindt, dient u zich nog wel te verdiepen in de belangrijkste regels van Thurlede. Het toegestuurde Inschrijfformulier moet door u worden ondertekend: dit formulier neemt u mee.

Maandelijks spreekuur Bestuur
Dit spreekuur is opgeschort i.v.m. Corona-crisis. (normaal voor aspirant-leden wordt iedere tweede zaterdag van de maand gehouden  vanaf 11.00 uur in het Verenigingsgebouw. Er wordt alleen gewerkt volgens afspraak).

Gesprek met het Bestuur
Tijdens de kennismaking leggen wij u uit wat het inhoudt om lid te zijn van onze Vereniging. Wij willen dan graag van u weten wat uw wensen en mogelijkheden zijn m.b.t. ligging, soort huisje en beschikbaar budget.
Enige tijd na het gesprek zult u via mail bericht ontvangen of u wel of niet als kandidaat-lid wordt toegelaten.

Akkoord Bestuur
Na het akkoord van het Bestuur dient u € 25,- inschrijfgeld over te maken. Nadat Thurlede uw inschrijfgeld heeft ontvangen, is uw kandidaat-lidmaatschap definitief.
Het Bestuurslid dat verantwoordelijk is voor de verkoopbemiddeling zal voor u nagaan welke tuinen aan uw wensen zouden kunnen voldoen. Daarna wordt er een afspraak voor bezichtiging van deze tuinen gemaakt. In verband met de privacy van verkopers worden vooraf geen tuinnummers bekend gemaakt die te koop staan. Het is niet toegestaan om op eigen houtje tuinen te gaan bezichtigen.

Jaarlijkse kosten
De jaarlijkse kosten bestaan uit de ‘vaste kosten’ plus de ‘variabele kosten’ en bedragen ruwweg € 650,-.

In februari ontvangt u de factuur (jaarrekening) die u voor 1 april moet betalen.

Vaste kosten
Ieder lid betaalt hetzelfde bedrag aan vaste kosten.
Deze bestaan uit:1) het lidmaatschap van de Vereniging en de landelijke koepel AVVN 2) de grondhuur 3) het rioolrecht 4) de waterschapsbelasting 5) de OZB en 6) de afvoer van het reguliere huisvuil.

Variabele kosten
Voor de verzekering van het huisje bestaat er een collectieve verzekering. Het premiebedrag hangt af van de verzekerde waarde van het huisje met inboedel en andere bouwsels. De variabele kosten voor het water zijn afhankelijk van het verbruik conform de meterstanden.

Wilt u lid worden van Thurlede? Aanmelden kan via  secretaris.svthurlede@gmail.com.