Watermeters

Algemeen 
Iedere kavel heeft een watermeter die op een diepte van ca. 70 cm is aangebracht in een kunststof bak met deksel. Deze bak bevindt zich in één van de hoeken aan de voorzijde van de tuin.
 
Meterstanden doorgeven
U dient de meterstanden tussen oktober en januari door te geven aan het Bestuur. Lukt dit niet, laat het ons weten: dan doet één van de vrijwilligers dit. 
Zie erop toe dat er geen hemelwater in de put kan stromen waardoor deze volloopt en het aflezen van de watermeter onmogelijk wordt.
Het is raadzaam, de kranen te (laten) controleren indien u langere tijd niet op de tuin komt. We hebben het helaas weleens meegemaakt, dat kranen door onbekenden zijn opengezet waardoor er voor het betreffende lid een aanzienlijke waterrekening is ontstaan. 
 
Bevriezing en schade
In de winter  dient u rekening te houden met bevriezing. Sluit het water daarom tijdig af. Draai eerst de hoofdkraan in de kunststof bak dicht, zet vervolgens alle kranen in en om uw huisje open. Draai als laatste het kleine tab-kraantje in de put open: daardoor loopt het meeste restwater uit uw leidingen. Haal overtollig water uit uw put.
Vergeet niet om ook uw WC door te trekken, dan is ook de stortbak leeg. Eventueel kunt u wat anti-vries in de pot gooien. 

Leidingschade 
– Schade moet zelf worden gerepareerd; de vereniging heeft geen vaste loodgieter. Uitzondering vormt de vervanging van een kapotte meter.
– Vóór de meter en de meter zelf, is ten laste van de vereniging.
– Ná de meter komt ten laste van de tuinder. 

Extra bescherming.
U kunt de kraan en leidingen in de put extra beschermen door bijvoorbeeld een piepschuimen plaat in de put te leggen of aan de onderkant van de deksel te plakken. 

Neem bij schade contact op met Jos Weber, via mail: jos.weber@hotmail.com