MEDEDELINGEN THURLEDE
IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS
Lees hier de berichten vanuit het bestuur Thurlede in verband met het coronavirus.

PARKEERTERREIN PARKWEG-BEATRIXPARK AFGESLOTEN
Het grote parkeerterrein is geheel afgesloten! Doorrijden via het fietspad kan ALLEEN:
1) Voor tuinders die beschikken over een invaliden-parkeerkaart voor de 4 speciale P-vakken bij het complex.
2) Voor tuinders die beschikken over een ‘voor die dag’ vooraf door het bestuur uitgegeven parkeerkaart. Haal deze kaart eerst op! Alleen ‘kort laden en lossen’ is toegestaan: NIET OP HET COMPLEX PARKEREN

AANGEPASTE REGELING RIJ-ONTHEFFING / DOORRIJDKAART VANAF 20 MAART
1) De doorrijdkaart wordt 1 dag van tevoren uitgegeven.
2) Vraag de kaart minimaal 2 dagen van tevoren bij het bestuur aan: via mail of telefonisch.
3) Telefoon: 0653766083 -of- 0653716374.
4) Wij geven u door waar en wanneer de kaart kan worden opgehaald (geen borg).
5) Alleen ‘kort laden en lossen’ is toegestaan: PARKEREN OP THURLEDE IS NIET TOEGESTAAN.
6) Het is NIET TOEGESTAAN om zonder kaart op het complex te rijden.

ASSORTIMENT TUINWINKEL IS UITGEBREID
In de tuinwinkel zijn nu meer artikelen te koop: zoals harken, schoffels en scheppen.
De prijs van zand is een stuk verhoogd i.v.m. de PFAS-eisen waaraan het moet voldoen.
Een overzicht van het assortiment inclusief de prijzen vind je hier.

TOELICHTING OP WERKBEURTEN
Bij het bestuur wordt weleens gevraagd of het mogelijk is om de werkbeurten ‘af te kopen’.
Dit is NIET mogelijk: lees hier de toelichting.

JAARFACTUUR
De verzending van de jaarfactuur is dit jaar helaas wat vertraagd.
De factuur wordt in februari alsnog verzonden.

ONTVANGT U GEEN EMAIL?
Heeft u de indruk dat u géén mails vanuit het Bestuur of de Secretaris ontvangt? Meldt dit bij de Secretaris, dan zoeken we het voor u uit.
Een aantal tuinders heeft voor de mail vanuit Thurlede een G-mail account aangemaakt. Heeft u een nieuw email adres? Geef dit dan aan ons door, dan testen we het voor u uit!

DINSDAG 19 NOVEMBER: LEZING TUINFOTOGRAFIE
Vanaf 20.00 uur houdt Hans Clauzing een lezing over tuinfotografie in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3, Schiedam.
Iedereen is welkom! De toegang is gratis; alleen koffie en thee zelf betalen Deel vooral dit bericht. We hopen op een grote opkomst van liefhebbers van tuin-fotografie. Voor meer info zie Groei & Bloei Waterweg Noord

ZATERDAG 23 NOVEMBER: EEN SNOEIMINUUT MET RUUD
Op 23 november komt Ruud van Buytenen van 10.00 tot 12.30 naar Thurlede voor het geven van snoeiadvies.
U kunt zich tot 17 november aanmelden via: tuinactiviteiten.svthurlede@gmail.com
Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een bericht over het tijdstip dat Ruud op uw tuin langs kan komen.

ZONDAG 1 DECEMBER: SINTERKLAASFEEST
De sint en zijn pieten komen weer naar Thurlede!
Het feest begint om 11.00 uur.
Ben je tussen de 0 en 12 jaar en hebben je ouders en/of opa en oma een volkstuin op Thurlede? Dan kan je je inschrijven voor het Sinterklaasfeest. Dit kan via mail: nataschadolleman@gmail.com
Óf vul dit strookje in en geeft dit af in de kantine.

WATER EN HOOFDKRAAN AFSLUITEN
Het wordt weer kouder en de kans op nachtvorst neemt toe. Vergeet niet om het water af te sluiten en de leidingen leeg te maken.
Zie voor hulp ‘Praktisch’ – ‘Watermeters’

ETENTJE VOOR VRIJWILLIGERS
Het Bestuur heeft alle vrijwilligers die veel tijd in de vereniging hebben geïnvesteerd een etentje aangeboden. Op 14 september hebben zo’n 50 aanwezigen genoten van de paëlla en mosselen.
Klik hier voor een aantal foto’s.

WESPENNESTEN VERWIJDEREN
Er zijn diverse meldingen gekomen over wespennesten. IRADO kan deze aanpakken. Wanneer het wespennest op een tuin zit, dan komen de kosten à € 50,– ‘voor eigen rekening van de tuinder’.
Vanwege drukte bij IRADO willen we de meldingen zo snel mogelijk bundelen.
Wilt u een nest op uw tuin laten verwijderen? Meldt dit dan zo snel mogelijk bij de vereniging, met uw tuinnummer plus een omschrijving waar het nest zich bevindt.
U kunt ook nesten buiten uw tuin melden: de kosten voor het verwijderen van die nesten betaalt Thurlede.

LEVERANCIERS BLOKHUTTEN EN CHALETS
Overweegt u tot de aanschaf van een nieuwe blokhut of chalet? Wij hebben de internetsites van een aantal leveranciers op een rijtje gezet.
De meeste leveranciers bevinden zich in de regio: dit is wel zo handig als er na aanschaf van een blokhut of chalet nog service moet worden uitgevoerd.

NIEUW HUISHOUDELIJK REGLEMENT
Tijdens de Buitengewone Ledenvergadering van 16 april 2019 is het concept van het nieuwe Huishoudelijk Reglement behandeld. Alle vooraf ingediende reacties zijn tijdens deze vergadering doorgenomen: waar nodig is het Reglement aangepast. Aan het einde van dit overleg hebben de aanwezige leden ingestemd met de aanpassingen en wijzigingen.
14 mei 2019 – Nieuw Huishoudelijk Reglement SV Thurlede.

OPFRISBEURT TUINWINKEL
De mensen van de onderhoudsploeg en van de werkbeurten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opknappen van de tuinwinkel. Niet alleen buiten maar ook binnen. Een deel van de gevelbetimmering is vervangen, er is geschuurd en geschilderd. Het assortiment in de winkel is aangepast, er is geruimd en er hangt een nieuwe lijst met de prijzen van producten die verkrijgbaar zijn.

GROF VUIL AFVOEREN
Wilt u uw grof vuil kwijt? Dan kunt u dit volgens de afspraken die Thurlede met Irado heeft gemaakt gratis laten afvoeren.  Hiervoor moet u wel eerst een afspraak met Irado maken: kijk hier hoe dat in zijn werk gaat