NIEUW MAGAZINE
‘GROEN THURLEDE’ – ZOMER 2022

Er is weer een bijzonder mooi en nieuw magazine uit:
het Zomernummer van 2022 (in PDF formaat)
het Zomernummer van 2022 (de online bladerversie)

LET OP !! VAN 1 MEI TOT 1 OKTOBER:
ELECTRISCH KLUSSEN VOLGENS DE REGELS
Om de rust op ons park te garanderen zijn er belangrijke regels over het gebruik van electrisch/ mechanisch aangedreven gereedschap voor onderhoud van uw tuin plus opstallen. Alleen in noodgevallen kan het bestuur een ontheffing verlenen. Voor een renovatie / plaatsing van een aangeschaft huisje / reparatie van een lekkend dak / bijvoorbeeld.
Van 1 mei tot 1 oktober mag u electrisch/ mechanisch aangedreven gereedschap ALLEEN GEBRUIKEN OP:
maandag /tm vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur
dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur
donderdag van 10.00 tot 11.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

AANGEPASTE REGELING RIJ-ONTHEFFING/
DOORRIJDKAART

1) Vraag de kaart minimaal 2 dagen van tevoren aan bij het bestuur: via mail of telefonisch. Tel. 0653766083 -of- 0653716374.
2) De ‘doorrijdkaart’ wordt 1 dag van tevoren uitgegeven.
3) Wij geven u door waar en wanneer de kaart kan worden opgehaald: er is géén borg verschuldigd.
4) Alleen ‘kort laden en lossen’ is toegestaan: PARKEREN OP THURLEDE IS NIET TOEGESTAAN.
5) Het is ook NIET TOEGESTAAN om zonder kaart het complex op te rijden.

GROF VUIL MOET U ‘VIA IRADO’ AFVOEREN
Deponeer uw afval niet zomaar: maar doet dit volgens de afspraken die Thurlede met Irado heeft gemaakt.
Grof vuil <behalve grind, zand en stenen!> wordt ná een door u gemaakte afspraak met Irado, gratis afgevoerd.
Neem voor een afspraak contact op met Irado.
Kijk hier hoe dat in zijn werk gaat

ASSORTIMENT TUINWINKEL IS UITGEBREID
In de tuinwinkel zijn nu meer artikelen te koop: zoals harken, schoffels en scheppen.
De prijs van zand is een stuk verhoogd i.v.m. de PFAS-eisen waaraan het moet voldoen.
Een overzicht van het assortiment inclusief de prijzen vind je hier.

TOELICHTING OP WERKBEURTEN
Bij het bestuur wordt weleens gevraagd of het mogelijk is om de werkbeurten ‘af te kopen’.
Dit is NIET mogelijk: lees hier de toelichting.

ONTVANGT U GEEN EMAIL?
Heeft u de indruk dat u géén mails vanuit het Bestuur of de Secretaris ontvangt? Meldt dit bij de Secretaris, dan zoeken we het voor u uit.
Een aantal tuinders heeft voor de mail vanuit Thurlede een G-mail account aangemaakt. Heeft u een nieuw email adres? Geef dit dan aan ons door, dan testen we het voor u uit!

WESPENNESTEN VERWIJDEREN
Er zijn diverse meldingen gekomen over wespennesten. IRADO kan deze aanpakken. Bevindt het wespennest zich op een tuin? Dan komen de kosten à € 50,– ‘voor eigen rekening van de tuinder’.
Wilt u een nest op uw tuin laten verwijderen? Meldt dit dan zo snel mogelijk bij de vereniging, met uw tuinnummer plus een omschrijving waar het nest zich bevindt. Dan zullen wij de meldingen bundelen.
U kunt ook nesten buiten uw tuin melden: de kosten voor het verwijderen van die nesten betaalt Thurlede.

LEVERANCIERS BLOKHUTTEN EN CHALETS
Overweegt u tot de aanschaf van een nieuwe blokhut of chalet? Wij hebben de internetsites van een aantal leveranciers op een rijtje gezet.
De meeste leveranciers bevinden zich in de regio: dit is wel zo handig als er na aanschaf van een blokhut of chalet nog service moet worden uitgevoerd.

NIEUW HUISHOUDELIJK REGLEMENT
Tijdens de Buitengewone Ledenvergadering van 16 april 2019 is het concept van het nieuwe Huishoudelijk Reglement behandeld. Alle vooraf ingediende reacties zijn tijdens deze vergadering doorgenomen: waar nodig is het Reglement aangepast. Aan het einde van dit overleg hebben de aanwezige leden ingestemd met de aanpassingen en wijzigingen.
14 mei 2019 – Nieuw Huishoudelijk Reglement SV Thurlede.