Zaterdag 20 mei 2017: Plantenruilbeurs en Groentemarkt

Beste tuinders van Thurlede en andere belangstellenden,

Op zaterdag 20 mei kunnen er weer planten, stekjes en zaadjes geruild worden bij de plantenruilbeurs op Thurlede. Grijp dus uw kans om die ene plant die u altijd al graag wilde hebben te bemachtigen! Hoe meer mensen hieraan mee doen, hoe groter de kans dat u misschien wel de beschikking over die unieke plant (stekje) krijgt van uw buren. Een ding weet u dan in ieder geval zeker: de plant zal het ook in uw tuin goed doen!Bezoekers groenmarkt

 

Hoe werkt het? U bent vanaf 10.00 welkom als inbrenger van planten, stekjes en eventueel zaadjes bij de tuinwinkel. Voor elke plant/stek krijgt u een bonnetje. Vanaf 11.00 uur kunt u tegen inruilen van uw bonnen dan andere planten en stekken meenemen.

De plantjes worden dus geruild. Hebt u echt niets in te brengen, maar wilt u wel graag wat meenemen? Dat kan ook: dan worden de plantjes voor een schappelijke prijs te koop aangeboden. De opbrengst komt ten goede aan de verenigingskas en wordt gebruikt voor de verfraaiing van ons tuincomplex.

Wat mee te nemen? Sierplantjes, groenteplantjes, siergrassen, het maakt niet uit wat, als het maar niet uw onkruid is. Leuk als u goed aangeeft wat het precies is en er eventueel bij vertelt wat de verzorgingstips zijn.Ruilbeurs

Kom allemaal en zaai wat extra’s dit jaar voor deze ruilbeurs. Hoe meer deelnemers, hoe groter in aantal en gevarieerder de planten!

 

Groentemarkt

Daarnaast kunnen tuinders bij de tuinwinkel hun bestelde groenten ophalen. Bestellijsten zijn vanaf april af te halen in de tuinwinkel.