Zaterdag 18 maart 2017: Zaaipracticum

Vorig jaar heeft Dick Meijerink van het Lentiz college bij Thurlede de workshop zaaien, stekken en vermeerderen gegeven. Hij vertelde de deelnemers over grondsoorten, zaaimethodes, verspenen, stekken en verder opkweken. We hebben toen afgesproken dat we het geleerde nog een keer in de praktijk gaan brengen in de kas van het Lentiz college in Maasland.zaailingen (1)

Belofte maakt schuld, dus op zaterdag 18 maart is het zover. Van 10.00 tot 12.00 uur kunt u aan de slag met zaaibakken, grond en zaad, om alvast een start te maken met het nieuwe groeiseizoen (mooie planten kweken voor uzelf en/of voor de Thurlede ruilbeurs op zaterdag 20 mei)

Wat gaan we doen? We gaan zaaien. Neem dus uw zaaibakken, groot en klein, mee. U kunt ook denken aan alternatieven als yoghurtbekers, boterpotten, wc-rolletjes (voor grote zaden). Voor het vervoer terug naar huis raden we wel aan om een grote doos mee te nemen waarin de zaaibakken passen, om omvallen in de auto te voorkomen.

Verder neemt u ook zaad mee dat uw wilt zaaien.. Er is tijdens de sessie gelegenheid om zaden met elkaar te ruilen en ook vanuit de organisatie nemen we diverse zaden mee. Het kan dus een waar zaaibonanza worden.

Waar gaan we naar toe? Het Lentiz college is gevestigd aan de Commandeurskade 22 in Maasland. We willen hier al carpoolend vanaf Thurlede naartoe rijden. Wilt u als u zich opgeeft aangeven of u plek heeft in uw auto voor een of meer passagiers. En als mee wilt rijden, wilt u dat dan ook aangeven.

Deelname aan de workshop is gratis.

Aanmelden? U kunt zich aanmelden door voor 1 maart een mail te sturen aan: info@volkstuinenthurlede.nl

Let op: Degenen die vorig jaar hebben meegedaan aan de workshop hebben voorrang bij de inschrijving. Wij laten u na verwerking van de aanmeldingen weten of u deel kunt nemen.