Vroege vogelwandeling op 2 april 2018

Op maandag 2 april (tweede paasdag) kunt u weer meedoen aan de Vroege Vogelwandeling op en rond volkstuincomplex Thurlede. En vroeg is het deze wandeling. We verzamelen vanaf kwart over zeven bij het verenigingsgebouw. De wandeling begint om half acht.

In deze tijd van het jaar laten vogels zich goed horen en zien om hun territorium af te bakenen. Veel trekvogels zijn weer terug uit Zuidelijke streken en willen zich ook laten gelden. Doordat we in de vroege ochtend op pad gaan zijn de afzonderlijke vogels goed te herkennen. Onze gids (Ben van den Broek) helpt daarbij op basis van de geluiden en het gedrag dat de vogels vertonen.

Het is alweer de derde keer dat de Vroege Vogelwandeling wordt georganiseerd. Onder leiding van onze gids lopen we over het complex en door de heemtuin in het park en proberen zoveel mogelijk vogels te spotten.
De waarnemingen die we doen (vorig jaar waren er zo’n 35 verschillende soorten gespot) spreken we na in het verenigingsgebouw onder het genot van een lekker paasbrood bij de koffie en thee.

Als u een verrekijker heeft, neem deze dan mee. Dat kan altijd van pas komen.

Verzamelen om 7.15 uur bij het verenigingsgebouw.
Deelname aan deze Vroege Vogelwandeling is gratis.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen aan: communicatie@volkstuinenthurlede.nl. of een briefje achter te laten met uw naam, adres en telefoonnummer in de brievenbus van het verenigingsgebouw.