19 juni: Tuin- en groenmarkt

Kinderactiviteit GroenmarktOp zondag 19 juni 2016 wordt voor de 3e keer de Schiedamse Tuin- en groenmarkt gehouden (ingang Poldervaart zijde). In het kader van de Nationale Tuinweek presenteren diverse Schiedamse groene organisaties zich. Er is een plantenruilbeurs en plantenverkoop, advies over natuurvriendelijk tuinieren en moestuinieren. Ook zorgt Eva Hamers met poppentheater Aap van Poot voor het kindervertier. In het kader van de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ krijgen de eerste tien bezoekers bij inlevering van een tegel uit de tuin een gratis plant.
De markt begint om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Planten voor de ruilbeurs brengen kan vanaf 10.00 uur. Aanwezig zijn onder meer: Groei&Bloei afdeling Waterweg Noord, poppentheater ‘Aap van Poot’, Eetbaar Schiedam en Volkstuinvereniging Thurlede.

De Nationale Tuinweek is een initiatief van vereniging Groei & Bloei met als doel een groenere omgeving te creëren. Het credo is daarbij ‘Tegel eruit, plant erin!’. Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit, meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen. Meer informatie over andere activiteiten in de Nationale Tuinweek is te vinden op www.waterweg-noord.groei.nl