17 april 2017: Vogelwandeling voor “Vroege Vogels” op tweede Paasdag

Deze tijd van het jaar laten vogels zich goed horen en zien om hun territorium af te bakenen. Veel trekvogels zijn pas weer terug en willen zich ook laten gelden.

We gaan onder leiding van onze gids Ben van den Broek proberen zoveel mogelijk vogelsoorten te spotten. Dat kan zijn op geluid of zichtwaarnemingen.

Ons complex is een zeer vogelrijk gebied waar we een flink aantal soorten kunnen verwachten. Zoals  en Zanglijster, Roodborst, Fitis, Tjiftjaf, Vink, Merel, Houtduif, Tortelduif, Pimpelmees, Koolmees, Zwarte mees, Staartmees, Zwartkop, Heggemus, Grote Bonte Specht, Groene Specht Wellicht zien we ook nog Ransuilen die elk jaar overwinteren op het volkstuincomplex.

Alle waarnemingen die we doen gaan we nabespreken bij een heerlijk Paasontbijt in het verenigingsgebouw. Als u een verrekijker hebt, neem deze mee, dat kan altijd van pas komen! grote Canadees

• Door: Ben van den Broek, Tuinder Thurlede
  • Locatie: Volkstuinvereniging Thurlede
  • Tijd: 6.30 uur tot 10.00 uur